Agi:
Helmi bongasi agiesteet tottisvuoroa odotellessa ja kun en sen tuijotuksesta tajunnut vihjettä, se alkoi hyppiä kentän reunalla olevien puutarhakalusteiden yli - asia selvä, mennään liitelemään.
Kauniista ohjauksesta ei todellakaan voi puhua mutta pääasia että hauskaa oli, koiralla, emännällä ja epäilemättä yleisölläkin. Putkea piti varuiksi koettaa kerta ennen radan suorittamista kun edellisestä kerrasta on sen verran kauan ja pussi tuli täysin uutena asiana. Putkella H odotti innolla lupaa mennä ja pussikin sujui huoletta. Sami piti ensin pussin suuta aavistuksen raollaan ja käski antaa saman käskyn kuin putkeen mennessä, sinne meni ja heti perään sama pussi kiinni.
Jos oisin ollut fiksu niin oisin ottanu myös edes yhden hypyn, mutta tunnetusti kun en ole niin...

Ensimmäisenä oli hyppy, jätin koiran täpinöissään odottamaan ja siirryin jonnekin esteen ja putken välimaastoon. Putkeen lähetystä varten otollinen paikka mutta koiralle esteen takana näytti siltä että ohjasin sitä esteen jalasta läpi ja siitähän se sitten tuli... Putkeen hienosti ja putkesta ulos asenteella hei mä tiedän mitä sitten! ja H ampaisi suoraan pussille. Hyppää!-käsky tuli \"vähän\" liian myöhässä... Koira oli jo pussilla ja hyppi sitten sitä kahta puolta... Päästiin lopulta hypyillekin ja rata läpi. Suoritus ei ollut tyylikäs mutta sitäkin innokkaampi ;) kumpa löytäisi aikaa tällekin lajille.
---

Janne Ruokonen oli mm. ohjaamassa ja arvostelemassa tottista.
Seuraaminen meni jälleen hömpöttelyksi ja pomppimiseksi, liikkeestä istuminen maahan, liikkeestä seisomisessakin oli jotain vibaa. Maahanmeno ja luoksetulo sujui muuten hienosti, eteen tuli aavistuksen vinoon ja hienoisesti törmäten ja sivulle siirtyi kahdella ei niin kauniilla loikalla... Hyppynoudon se ehti tehdä kahdesti ennen kuin sai luvan suorittaa liikkeen. Ensin se haki itse esteen viereen jätetyn kapulan, hyppäsi ja toi. Toisella kerralla ei malttanut odottaa käskyä vaan lähti heti kun kapula osui maahan, muuten ihan hyvä. Kolmannella kerralla en malttanut olla hypistelemättä pantaa mutta päästin sitten kumminkin irti ja annoin odota-käskyn. Käskytin hyppää-tuo-hyppää mutta se oli ihan sama vaikka oisin laulanu pappivainaata ja tanssinut päälläni, koiran mielessä oli vain hyppy ja kapula.
Yleisvaikutelmasta saatiin 4 (1-5) ja kommenttina: Koirassa on virtaa, mitä kannattaa käyttää hyväksi. Kroppa mukaan leikkiin ja kiinnitä huomiota palkkion suuntaan; alas tai poispäin.

Jannen kanssa puitiin myös Helmin leikkimistä kun mun kanssa H helposti himmailee ja varoo. Vauhtia ja pontta tuli heti lisää kun käänsin rintakehän ja/tai kasvot poispäin koirasta. Tosi hienoa. Nyt on vajaa viikko tota tehty ja koira haastaa aktiivisesti leikkiin jopa lenkillä löytämiensä keppien kanssa vaikkei se ole koskaan juuri kepeistä tykännytkään.
---

Viestiäkin juostiin ja aiemmin syksyllä ilmenneistä juoksuongelmista (palasi takaisin) ei ollut tietoakaan. Motivaatiota oli enemmän kuin monella koiralla yhteensä, itseasiassa jopa ns. \"liikaa\". Jokaisella \"vie\"- käskyllä yritti lähteä myös Hemp ja seuraamisissa sai vaatia että koira malttoi olla ryysimättä lähetyspaikalle. Siirtymät oli lyhyitä ja maasto helppo, hyvä mieli tuntui jäävän kaikille :)